Midsommar på Kobebus

I fredags packade husse och matte bilen med kylväska, sängkläder och annat konstigt som de inte brukar ta med sig. Att något var på gång förstod jag, liksom att det vankades en åktur. Utan pardon lastade de sist men definitivt inte minst in mig också innan det bar iväg. Efter ett snabbstopp hos hussemor körde husse vidare med bilen medan matte rastade mig den korta vägen som återstod till båten. Det var alltså dit vi var på väg! Tack och lov var det dit husse hade kört också. Ett par timmar tidigare hade jag nämligen en ”nära-förlora-husse-upplevelse” när vi var ute och sprang i skogen. Efter ett varv på spåret tog matte med mig hem medan husse fortsatte åt ett annat håll. Det tog mig en halvtimmes mistlurande innan husse till sist hittade hem igen där jag troget satt vid bakre grinden och tog emot honom. Utan mina yl som ledsagare hade han nog irrat runt där ute än, det är jag övertygad om. 

Det var dags för premiärtur med båten, lite senare på året än normalt. Bil gillar jag inte men båten är fantastisk. Matte släppte mig redan vid bilen för att kunna bära med sig de sista grejerna, så det tog inte många sekunder förrän jag satt där på bryggan framför båten och ville bli ombordlyft av husse som redan var där.

Efter lite stuvande var vi iväg. Matte hade ställt kylboxen så jag fick som en trappa upp till vindrutan där hon vet att jag älskar att stå. Husse eller matte kör och jag håller utkik, då känns det bra.

När vi gled förbi Brändaholm flaggades det vid varenda stuga och folk var i full färd med att göra i ordning för sill  och nypotatis i sina små täppor medan fler festklädda tvåbeningar strömmade till.

Husse, vänd om, det verkar vara något på G på Brändaholm!
…kan det bli finare?

Det visade sig att det var mitt älskade Kobebus vi skulle till. Nu visade det sig att det redan fanns ett tvåbeningspar som satt upp ett tält på stenudden där vi brukar vara, så jag kunde inte springa lös. Tur då att matte klokt nog tagit med sig den långa linan. Inte förrän de tagit sina små kajaker och paddlat sig därifrån morgonen därpå fick jag springa fritt en liten stund. Vilken lycka!

Vatten är lite mindre otäckt i år. Dessutom är blåstången så häftig, den liksom ”poppar” när man biter i den.
…och när man blött ner sig finns det få sätt att skaka av sig lite som är så roliga som att rusa runt. Se upp husse, här kommer en som inte är en torrboll!

Jag har blivit lite kinkig med maten igen sedan det blev varmt på riktigt ute, så när husse och matte satt och åt nygrillat som midsommarmiddag tyckte jag inte att mitt torrfoder var speciellt intressant. Nu var det ju ändå fest så det slutade med att jag hjälpte dem att avsluta ”väl valda delar” av  fläskytterfilén i stället. Mer midsommar åt hundarna!

Jag hör tvåbeningar och hundar som stojar, låt oss ta en tur och se vad som står på! 🙂

Sedan var det så roligt att ta en promenad runt hela ön. På andra sidan finns det två bryggor och plats för flera båtar. Där var det midsommarfirande också, och när vi kom knallandes över berget var det en vovve modell ”muskulös best” som fick rejäl fart. Han kastade sig skällande iväg mot oss. Eftersom de hade bundit fast honom i en solstol var det tänkt att det skulle ta stopp där men eftersom hans husse eller matte hade rest sig från stolen kom han ett tiotal meter över berget med solstolen i släptåg innan han gav upp av motståndet. Kanske att tvåbeningarnas upprörda förmaningar gjorde lite nytta också.
Det där var så roligt så jag tjatade mig till fler promenader runt ön men såg inte fyrfotaclownen mer. De hade nog flyttat festen till sin båt i stället.

Att premiärsova i båten är inte helt lätt. Det gungar, det kluckar… och den som inte har hört en näktergal har inte tillbringat en sommarkväll på Kobebus. Den lille gynnaren får hela ön att låta som tropikerna, och det är knappt man vill somna ifrån det ljudet.
Sedan ligger husse och matte på en mer hundnära nivå, så det var en ren fröjd att få väcka dem ivid sjutiden för lite uppmärksamhet från deras sida också.

På hemväg och utkiken är på plats. Så många dofter som bara sköljer igenom min nos… Allt som det ska!

Hemma igen märker man av att sjön suger så nu ska jag nana hela natten… fast det gungar lite när jag blundar.

Moff på er och hoppas ni också hade en trevlig midsommar!

 

Bookmark(0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *