Bortbytingen

Idag fick husse och matte en lustig idé. Husse var uppklädd för att åka till jobbet och hans ryggsäck stod redan laddad i hallen när vi gick ut för morgonpromenaden. Till min oförställda bestörtning lastade han in mig i bilen i stället för hallen när vi kom tillbaka. Vilket hemskt nerköp att ligga och skaka fram i bilen mot att få ligga och ha det lugnt och skönt i hallen!
Medan husse skulle vara på jobbet skulle jag vara hemma hos hussemor, Morran, Oliviapippin och Kajan. Så här efteråt var det värt hela resan och mycket mer. Det var hysteriskt roligt att få träffa hussemor, och alldeles tydligt att jag var huvudattraktionen när jag kom. Så uppspelt man kan bli!

Husse drog till jobbet och hux flux var hussemor också min dagmatte för en dag. Det var fint att få träffa Morran och Olivia igen. Det första jag gjorde var att rensa Morrans matskål. Därefter käkade jag lite solrosfrön som trillat ner från Olivias bur. Så småningom fick Morran sin hämnd och käkade upp min mat i stället.

Så mumsig min mat kunde vara då! Själv föredrog jag Morrans mat. Ombyte förnöjer och förbjuden frukt smakar bäst!

Det går lite bättre med Morran nu. Kanske är det mig det hänger på. Jag har lärt mig att ge henne sin privata sfär. Hon morrar mindre och den där sfären har med tiden börjat få lite inbuktningar. När Kajan och jag kom tillbaka efter en liten promenad möttes vi till och med nos mot nos för ett kort ögonblick. . …och inte ens några blottade tänder som glimmade. Kanske blev hon bara lika överraskad som jag.

Framåt kvällskvisten kom husse från jobbet. Den rackaren kom på mig som sovande och föga effektiv vakthund. Jag kanske överkompenserade lite när jag väl vaknade och fick syn på honom genom altandörrsfönstret.

Jag sover på hussemors sköna matta medan hussetjyven smyger upp utanför altandörren. Jag lovar, han kommer ändå inte in utan en rejäl utskällning, om än en väldigt kärleksfull sådan.
Har du sett husse? Hussemors och Kajans soffbord är ett fönster som man kan titta upp genom! Coolt!
Nu har du faktiskt varit ledig från mig hela dagen, husse. Kom hit och lek lite nu!

En stund senare kom även matte och Jacob. Hur mycket roligt kan man ha på en och samma dag? Ja, det blev förstås lite livat igen där, men det var inte slut på det roliga än. Efter att tvåbeningarna hade avnjutit hussemors kokkonst, färsbiffar i senapssås med potatismos, tyckte fina hussemor att jag nog också verkade lite sugen. Hon mosade ihop lite tvåbeningsmat till en rejäl Lazerportion och ställde ner den på golvet. Störst kör först? Nej, inte om Morran finns där. Jag fick vackert vänta på lillturen. Hur långt ner på rangstegen kan man komma?

Mums vad gott det luktar hussemor! Är allt det där go’a verkligen till lilla mig?! Jag hurrar tyst inombords!
Jag trodde att en ”beefeater” provsmakade för att säkerställa att maten inte var förgiftad, inte att den åt hela biffen!
Det både luktar, ser och låter väldans gott just nu. Jag slår vad om att jag får både ”morr” och glimmande hörntänder om jag försöker. Tur att hussemor finns där och ställer allt till rätta så småningom. …och att hon hade mer mat.

Till slut tyckte hussemor att Morran fått vad hennes lilla mage tålde. Min aptit hade hunnit jobba sig upp på topp, så när Morran väl hade avlägsnats från min skål var jag raskt framme och smorde kråset. Mums vad gott. Jag känner redan att husse och matte får levla min matsedel en smula där hemma nu. À la carte ska det vara!

En underbar dag som omgärdades av otäckt ”skaka galler” i bilburen är över. Det har varit vilsamt men vaksamt på en gång så lite trött är jag ändå av alla intryck. Jag hoppas att jag skötte mig bra för det här gör jag gärna om 🙂

Husse, kan du inte åka hem själv så kan vi väl bara teleportera mig från soffilt till soffilt när du väl är på plats hemma?
…eller kanske hussemor kan skicka hem mig med ett SMS?

Moff på er!

Bookmark(0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *