Ekorr’n satt i granen

Det var ett bra tag sedan Piff och Puff retades med mig men i morse var det dags. Husse och jag gick ”morgonsvängen-innan-jobbet” längs med ån nere i dalen. De flesta träden där är avlövade bokar eller alar men en och annan grön gran finns där också. I år har vi som sagt inte sett till de där små plymsvansade tjattermaskinerna särskilt mycket men nu satt en av dem på marken när vi kom gående. Knappt hann jag se den innan den med ett par blixtsnabba språng förpassade sig till säker och lagom retsam höjd uppe i närmaste träd. Där satt den sedan och bligade nyfiket på mig. Kanske undrade den om jag med en sådan präktig svans kunde vara en förvuxen kusin eller så.

Hallå, vänta nu, sitt inte där uppe och tjattra. Kom ner till mig i stället så kanske jag hör bättre vad du försöker säga.
Nehej, du vill inte komma ner. Kanske kan jag komma upp i stället då?
…men vänta, stanna kvar lite!

De verkar trivas bra där nere i skogen. Jag antar att de gillar blandkosten som serveras: Bokollon, alkottar, grankottar och till och med hasselnötter. Lite längre upp i backen finns det dessutom gott om ekollon.

Efter att ha blivit hånad från allt högre höjd i trädet gick husse och jag vidare hemåt. Avbrottet hade sinkat husse en smula och det började tryta med tiden för att hinna med bussen. Vi genade uppför skogsbacken på ett stället. Det var ett lyckokast. Utanför stigen fanns det färre men mer distinkta dofter. Jodå, Piff, Puff och alla deras tokiga kottsmaskarkusiner springer omkring nere på marken också. Det blev en livad men resultatlös stund av spårande bland löven i backen.

Jaha, här luktade det gott, men det var en fasligt liten koja. Lite nygrävt i marken också. Kanske en nötgömma?

De här morgonpromenaderna innan husse går till jobbet blir inte så jättelånga men är rätt trevliga och uppiggande ändå, speciellt när det händer något extra som den här gången. Då springer tiden fort. Idag sprang den lite för fort, därför blev det vår tur att springa sista biten hem. Där lämnade husse mig att fundera på Piff och Puff i lugn och ro medan han hastade vidare till jobbet. Snart var Piff och Puff bortflugna de också. Lite tröttsamma är de allt. Då kan det vara skönt att sluta ögonen och slumra ett tag. Allt kan hända när jag får jaga ekorrar i sömnen, som att jag kan klättra upp i trädet och jaga efter dem från gren till gren medan husse tjoar och hurrar nerifrån marken.

Moff på er och vakta nötterna, Piff och Puff är på hugget nu!

Bookmark(0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *