”Excellent!” sa ölänningarna!

Det är lite glest på given just nu men jag skyller villigt på husse som är så upptagen att han inte har tid att hjälpa mig in på hans dator.
Idag gick det bättre dock och tur var väl det för nu har det hänt grejer. I morse gick väckarklockan igång som om det vore arbetsdag för husse och matte fast det bara var söndag. Matte hade förberett packning och matsäck redan kvällen innan, även till mig! Att se min vita säck stå där i hallen fyllde mig med en befogad oro, och efter en kort morgonpromenad för att ”lätta på trycket” lite tog husse mig mycket riktigt direkt till bilen som matte redan hade lagt in vår packning i. ”Nu kör vi dit nosen pekar” sa husse, och det visade sig att den pekade mot Öland. Öland är långt och vi skulle nästan ända upp i toppen, till ett ställe som heter Böda.

När jag kom ut ur bilen var det en väldig massa hunddofter igen, precis som i Ronneby för ett tag sedan. Biladrenalin och en skenande nos som vädrade lekkamrater… Husse hade fullt upp med mig. Vi följde alla vaggande svansar in på en stor campingplats där det skulle vara en stor hundutställning.
”Aha, det är därför husse och matte har övat ”Stå” så mycket” insåg jag. Frågan var bara hur husse skulle kunna få mig att stå stilla nu när det kändes som att jag hade pälsen full av myror och skulle kunna gå i omloppsbana, jorden runt på 80 minuter eller så. Nåja, husse sprang runt med mig lite på området så att jag fick vänja mig vid att springa förbi andra hundar utan att hinna lägga för mycket tid på nyfikenheten.

Husse och jag bränner adrenalin tillsammans och bekantar oss med omgivningen.

Klockan tio började utställningen. Halv elva var vi på väg därifrån och hemåt igen. Det låter ju rätt illa men så var det nu inte. Jag var fjärde hund ut i vår ring och först i min klass. Efter att ha sprungit runt ett varv med de andra hanhundarna skulle domaren granska mig ”i närbild”. När husse sa ”Stå!” ställde jag mig lydigt blick stilla med nosen riktad rakt mot den magiskt väldoftande köttbullen som husse hade gömt i sin hand. När det sedan blev dags att kontrollera mitt bett och mina tänder blev det lite struligt. Eftersom det gick en otäck sjukdom bland oss fyrbeningar i ett av våra grannländer så ville inte domaren sätta sina händer i en massa hundars munnar och riskera sprida något. Alltså skulle husses köttbullssmakande läckra fingrar in i min sugna mun. Där tappade jag raskt stilen och började snurra runt på platsen.
”Hur gammal är han” frågade domaren, tydligt insinuerande att jag kanske inte var så moget cool än. Hurmf!!! Husse gjorde inte saken bättre genom att säga att jag var ”bara två och ett halvt”. Hurmf igen!!!

Se sånt steg vi har tillsammans. Typiskt husse bara att vara närmast linsen, den lusen.

Medan husse till slut fick koll på mig igen med ett ”köttbullestå” tisslade domaren med ringsekreteraren en massa innan det sedan ropades ut ”Excellent!”. Både husse och matte höll på att tappa hakorna när vi glatt struttade ut ur ringen till applåder och något ”Grattis!”.När vi sedan skulle runt ett varv allihop tillsammans igen så fick jag springa som nummer två. Jag slutade också på andra plats efter en lite äldre kille som blev svensk champion på kuppen. Va! En svamp?!? Det låter ju inte så positivt som det tydligen var. Husse fick råd av treans matte att vi skulle stanna kvar i ringen tills det stod klart om vi också skulle bli belönade med något ”cert” eller så. Hon hade förstått att husse inte var så van. Fniss….

Ettt, två, tre… Ettan är den där nyblivna champinjonen med en finsk ”handler”.
Malligt värre 🙂

Det var ändå färdigtävlat för mig där och då, och jag tror att husse och matte blev lika nöjda för det, de kunde ju åka hem lite tidigare än de trott.
Hemresan gick faktiskt rätt OK. Kanske för att jag kände mig lite slagen av all uppståndelse, kanske var jag rätt nöjd jag också när allt kommer omkring.

Matte hämtade bedömningslappen från domaren. Lite torr päls!?! Tja, kanske slingat av solen, men torrt var väl att ta i. Det duggregnade ju till och med av och till.

Moff på er!

Bookmark(0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *